14 Mart 1827’de, II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet’in önerisiyle ilk cerrahhanenin, Şehzadebaşı’daki Tulumbacıbaşı Konağı’nda Tıphane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire adıyla kurulması, Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilir. Okulun kuruluş günü olan 14 Mart, “Tıp Bayramı” olarak kutlanmaktadır. TÜRKİYE cUMHURİYETİNDE İSE 1919 dan günümüze her yıl doktorlarımızca kutlanmaktadır. Doktorlar mesleklerinin üstlerinde yaratılan stressten kurtulmaları için verilen balolarla, hastanelerde yapılan güzel toplantılarla bu bayramı değerli kılardı.
Son yirmi yılda değiştirilen çalışma koşulları nedeniyle her yönüyle çok zor olan bu meslek dalı sorunlar yumağı haline getirildi. Uzun bir eğitimden sonra yorucu hizmet yılları ile çok zor bir meslek olmaktadır. Günümüzde hastaların ve hasta yakınlarından gördükleri şiddetle bu meslek icra edilemez şekle sokuldu. Netice itibariyle her yıl binlerce doktorumuz yurt dışına iş yapmaya başladı. Bu gün sayılamayacak kadar yoğun sorunlarını demokratik hakları ile dile getirecek olurlarsa akşam televizyonlarda polislerden nasıl dayak yediklerini izleyebiliriz. Umarım olmaz.
Ben bir eczacı olarak sağlık sisteminin önemli bir oyuncusuyum. Umarım bu yıl kutlanacak olan Tıp bayramı tüm doktorlarımıza kutlu olsun ,huzur ve güvenle mesleklerini icra edebilir olsunlar. Tüm tıp camiamızın bayramını kutlar saygılarımı iletirim