Kış geliyor, hazır mısınız?

Kışa hazır mısınız?

Muhtemelen dünyanın hiç bir ülkesinde bizdeki kadar “soğuk algınlığı”, “grip” olarak tanımlanmaz. Önümüz kış, en ufak bir üşütmenin yaratacağı rahatsızlık grip olarak tanımlanacaktır. Oysa grip yüksek ateşi, öksürüğü, boğaz ağrısı, hatta kusmayı ve yataktan çıkamayacak kadar halsizliği getirir. Bulaşıcıdır ve hatta bazen ölümcül bile olabilmektedir.  Diğer yandan karıştırılan soğuk algınlığı da ateş yapabilir öksürük yapabilir ama grip kadar güçlü olmayıp daha kolay ve kısa sürede atlatılabilir.

Gribal enfeksiyonlar, hasta kişilerin ağız ve burun salgılarından kolayca bulaşır. İlk okula giden çocukların hapşırmaları, burun silmeleri ile arkadaşlarına mikrop iletmeleri ile bazen bütün aile sırasıyla hastalanabilmektedir. 

Gripten korunabilmek çok kolaydır. Hasta olan kişinin çevresinden uzak durmak, sık sık el yıkamak, öpüşmekten kaçınmak ve doğru ve sağlıklı beslenmek gripten korunmanıza yardımcı olacaktır. Hemen hemen her doktorun dile getirdiği “Bol meyve tüketin” önerisine  katılmadığı söylemek istiyorum. Dengeli beslenme denilince eti ve sebzesi bol, meyvesi dengeli olacak olan bir beslenmeden söz ediyorum. 

Bünyenizi güçlendirirseniz hastalık kapma riskini azaltır, kaptığınız hastalıktan da daha hızlı kurtulursunuz. Bu nedenle bağışıklı güçlendiricileri ürünler kullanmanızı tavsiye ederim. 

Örnek olarak İmuneksStrath ve pek çok benzeri ürünü verebilirim. Hem şurupları var, hem tabletleri ki sizler çocuklara bakarken hastalığı kapan olmayın. Boğaz ağrılarında ise muhtelif pastiller olmakla birlikte Vocalzonepastili ve İmmumax spreyi çok tavsiye ederim.  Etkileri güçlü ürünlerdir. Eğer ateşiniz varsa asetilsalisilik asid’li pseudoephedrin içeren bir ürünü suya katıp içebilirsiniz veya her hangi bir paracetamol tableti kullanabilirsiniz. Genelde antibiyotiklerin soğuk algınlığında bir işe yaramadığını belirtmekte fayda vardır. Antibiyotik kullanmak için doktorunuza danışmanızı tavsiye ederim ancak evde kalan bir antibiyotiği kullanacaksanız mutlaka probiyotik de kullanmayı ihmal etmeyiniz. Sonra sağlığınız bozulabilir. Soğuk algınlığında en önemli nokta vücudu sıcak tutmak, bol su veya sulu gıdalar tüketerek istirahat etmek olacaktır.

Her zaman hastalanmadan önlem almak pek çok hastalığın oluşumunu önler. Bağışıklığınızı güçlendirin, beslenmenize dikkat edin kışı zinde ve önde geçirin.

OKUL ÖNCESİ ÇOCUK MUAYENESİ YAPTIRIN….

Okul öncesi mutlaka çocuklarınızla genel muayeneye gidiniz. Bu seri muayenede sırsıyla

  1. Diş muayenesine gidin, çürüklerin bir an evvel doldurulmasını sağlayın,
  2. Ortopedi muayenesine gidin çarpık basma, kemik deformasyonu, eklem ağrıları varsa tedavilerine hemen başlayın,
  3. Göz muayenesine gidin ki sorunlar büyümeden sorunları çözebilmiş olun,
  4. Kalp muayenesini yaptırın, çocuklarda kalp sorunları her geçen gün artmakta, siz önden gidin ve varsa sorunu küçükken çözebilmiş olun,
  5. Kan aldırıp tüm kan analizi ve hatta vitamin B12 ile D3’ü de ölçtürün.

Unutmayın ulu önder Atatürk, “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” demişti.

Çocuğunuzu okula bu şekilde hazırladıktan sonra tüm arkadaşlarından kış ve okul hastalıklarına karşı daha dayanıklı olacağı şüphesizdir. Her çocuğa mutlaka yıl boyunca yaşına uygun olan bir omega 3 besin desteği verin. Asırlardır balık gerek halk arasında gerekse tıp literatürlerinde tüketilmesi şart olan gıdaların başında gelir ancak ülkemizde ne yazık ki sağlıklı balık tüketmek pek mümkün olmuyor. Belediyelerin yaptığı analizlerde alt sınırın çok üstünde ağır metal tespit edilmektedir. Sağlıklı balık tüketme şansı olmayanlara doğru bir omega 3 takviyesi kullanmalarını tavsiye ederim. Omega 3 azda olsa bağışıklığını arttıracak, hafızalarını güçlendirecek, hiper aktivitelerini kontrol altına alacak, kemiklerini güçlendirecek, boylarının uzamasına katkıda bulunacaktır.

Abone Olun

Son Bildirilere Ulaşın:

Ecz. Fatih Mehmet Müderrisoğlu. Bütün hakları saklıdır.