Bu güne kadar hep bağışıklığımızı nasıl artırırız diye konuşmalar ve öğütler yağdırdık durduk. Bu gün sizlere bağışıklığı nasıl azaltırız, ne yaparsak bağışıklığımız düşer onu anlatmak istiyorum.
- UYKU EKSİKLİĞİ bağışıklığı ciddi boyutlarda tehdit eden bir konudur. Uyku vücudumuzda pek çok rahatsızlığı yok eder organlarda yenilenmeye yardımcı olur. Uykuyu derin ve dinlendirici olmak üzere en az 5 saat uyumamız gerekir.
- KAYGI günümüzde ekonomik sorunlar, asayiş, aile içi sorunlar gibi daha pek çok sorun insanların kaygılarını artırmakta bu da bağışıklığımızı kötü yönde etkilemektedir.
- D VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ D vitamini vücudumuzda 650 reaksiyona girer, ayrıca bu reaksiyonların tamamlanmasını ve daha kısa sürede olmalarını sağlamaktadır. Vücudumuzda 60-100 mg arası olmak zorundadır. Bu nedenle eğer güneşli bir yerde değilseniz mutlaka eczacınızdan bir D vitamini besin desteği vermesini isteyin.
- İLAÇLARın yan etkileri sizin sağlığınızı bozabilir. Bu nedenle ilaç prospektüslerini sessiz bir yerde iyice anlayana kadar inceleyin. Pek çok kemoterapötik ilaçlar bağışıklınızı negatif yönde etkileyebilir, bu nedenle size o ilaçları yazan doktorla konuşun. Belki doktorunuz size farklı ilaçlar vererek sizin daha güçlü bir bağışıklığa kavuşmanızı sağlayabilir.
- AZ MEYVE ve SEBZE YEMEK de bağışıklığı düşüren etkenlerdendir. Dengeli beslenme bağışıklık artırma konusunda en önemli etkenlerden biridir.
- ESRAR ve benzeri narkotikler insanlara yaşamsal zararlarının dışında, bağışıklığa da çok zarar verir.
- ÇOK YAĞLI YEMEK YEMEK de vücudumuza zarar verirken bağışıklığımızı da çok zayıflatmaktadır.
- AÇIK HAVADAN AZ FAYDALANMA, gün içerisinde yürüyüş yapmamak, açık ve temiz hava solumamak da bağışıklığa zayıflık verir.
- SİGARA pek çok zararının yanı sıra bağışıklığımızı da zayıflatır.
- ALKOL TÜKETMEK yani sürekli alkol tüketmek genel sağlığa zarar verdiği gibi bağışıklığı da çok zayıflatır.
- ÜZÜNTÜ ve keder yaratmış olduğu stresle bağışıklığı yok etme noktasına getirir.
- EGZERSİZ YAPMAMAK, vücudun belli beden hareketleri ile kasları ve uzuvları harekete getirmemek de bağışıklığa zarar verir.
- CİNSEL YAŞAMIN OLMAMASI veya çok seyrek olması da hem sinirleri harap edeceği gibi hem de bağışıklığa zarar verecektir.
Bu 13 maddede topladığım konular doğal olarak vücudumuzda olması gereken bağışıklığın eksilme hatta yok olma nedenleridir.